جستجو کردن

سردخانه

سردخانه‌ (Cold Store) به عنوان جزئی اساسی در زنجیره تامین، نقشی کلیدی در صنایع دارویی، پتروشیمی، کشاورزی، لبنی، دام و طیور، نوشیدنی و … بازی می‌کند. سردخانه‌ها به واسطه حفظ کیفیت و تازگی محصولات فاسد شونده امکان انبار و انتقال این مواد را برای تولیدکنندگان و توزیع‌کنندگان فراهم می‌آورند. در این میان سردخانه‌ها به واسطه تامین دما و رطوبتی معین در فضایی عایق‌بندی شده، اهمیتی ویژه در ذخیره‌سازی بهینه محصولاتی همچون میوه، سبزی و صیفی‌جات، گوشت دام و طیور، فرآورده‌های دریایی و آبزیان، لبنیات و بستنی و برخی محصولات دارویی دارند.   

شرکت مانا سبز بنیان با ۲۰ سال سابقه در طراحی و ساخت انواع سردخانه‌های بالای صفر و زیر صفر، پر پایه مبردهای فریون و آمونیاک آماده ارائه مشاوره و خدمات به صاحبان صنایع است.

انواع سردخانه‌ بر اساس دما و نوع مبرد

مراحل طراحی و ساخت سردخانه
در مانا سبز بنیان

نگهداری محصولات در سردخانه

میوه‌هایی مانند سیب به سرعت در درمای محیط فاسد می‌شوند و رنگ، بافت، مزه (سطح اسیدیته، رایحه) و ارزش غذایی آنها به سرعت افت می‌کند. در نتیجه زمان ماندگاری آنها در بازار بسیار محدود است. نگهداری سیب در سردخانه راهی مؤثر برای حفظ کیفیت، کاهش ضایعات و به حداکثر رساندن امکان برداشت است.

نگهداری محصول در سردخانه توزیع آن در سطح محلی، منطقه‌ای و یا حتی صادرات بین‌المللی را امکان‌پذیر می‌سازد. همچنین گذشته از فصل برداشت، فروش محصول در تمام طول سال ممکن می‌گردد. در این میان ظاهر محصول تاثیر اساسی در تصمیم‌گیری خریدار دارد. نگهداری محصول در سردخانه حفظ تازگی و ترد بودن میوه را تضمین می‌کند. جهت مطالعه مقاله کامل نگهداری سیب در سردخانه اینجا کلیک کنید.

دمای پیشنهادی جهت نگهداری سیب در سردخانه

گونه حساس به سرما

گونه غیرحساس به سرما

3 الی 4 درجه سانتی‌گراد

0 الی 1 درجه سانتی‌گراد

موز نسبت به سرما بسیار حساس است و روش‌های نگهداری بسیار ویژه‌ای در نظر گرفته شده است تا از قرار گرفتن این محصول در معرض دمای کمتر از ۱۳ درجه سانتی‌گراد، حتی اگر شده برای چند ساعت، اجتناب شود.

امروزه بخش اعظم موزهای تولید شده در نواحی گرمسیری در دسته‌ها و خوشه‌ها در جعبه‌های کارتنی با آستر مشبک پلی‌اتیلن به بخش‌های مختلف دنیا صادر می‌شود. این نوع بسته‌بندی از بسیاری از آسیب‌های وارده به هنگام حمل و نقل که در گذشته به هنگام قرار گرفتن محصول در کشتی وارد می‌آمد جلوگیری می‌کند. حمل موزهای سبز با دمای درونی بین ۱۳ الی ۱۴ درجه سانتی‌گراد صورت می‌پذیرد. دماهای کمتر از ۱۳ درجه سانتی‌گراد، بسته به گونه محصول، مرحله رسیدگی و شدت پایین بودن دما ظرف مدت ۲ الی ۲۴ ساعت موجب آسیب ناشی از سرمازدگی می‌شوند؛ هر قدر دما پایین‌تر باشد زمان سرمازدگی‌ کمتر است. قهوه‌ای شدن بافت زیر پوست از نشانه‌های اولیه آسیب ناشی از سرمازدگی است.

دما

اتاق نگهداری

۱۳ الی ۱۴ درجه سانتی‌گراد

اتاق رنگ‌آوری

۱۴ الی ۲۰ درجه سانتی‌گراد

رطوبت نسبی

موز سبز

% ۹۰-۹۵

موز عمل‌آوری شده

% ۸۵-۹۰

وضعیت اتمسفر

به هنگام نگهداری و یا انتقال میوه پیشنهاد می‌شود علاوه بر مدیریت دما و رطوبت، وضعیت اتمسفری را بین % ۵-۲ اکسیژن و % ۵-۲ دی‌اکسیدکربن حفظ کرد. با استفاده از اسکرابر اتیلن به منظور حفظ غلظت اتیلن به زیر ppm ۱ می‌توان عمر پس از برداشت موزهای سبز بالغ را افزایش داد.   

زمان نگهداری

موزهای بالغ سبز را می‌توان برای بیش از ۴ هفته در هوای عاری از اتلین و بیش از ۶ هفته در دمای ۱۴ درجه سانتی‌‌گراد با اتمسفر کنترل شده نگهداری کرد.

بالاترین نقطه انجماد

۰/۵- سانتی‌گراد